JEETKUNDO

JEETKUNDO

آموزش جیت کان دو
JEETKUNDO

JEETKUNDO

آموزش جیت کان دو

نام واره جیت کان دو

بروس لی که یکی از اسطوره های بلامانع در دنیای هنرهای رزمی می باشد با استفاده از خلاقیت، نبوغ و دانشی که داشت وقتی که دیگر سبک های رزمی شرقی داشتند خود را به مردم آمریکا معرفی می کردند و هر کدام از آنها ادعا می کردند که بهترین، قوی ترین و کاملترین هنر رزمی هستند بدون داشتن هیچ تعصب خاصی نبست به رشته های موجود شروع به معرفی یک رشته رزمی جدید کرد و باعث غضب و نگرانی اساتید دیگر هنرهای رزمی شد.



بروس لی می خواست که دنیای هنرهای رزمی را از حالت سنتی که در آن وجود داشت خارج کند. برای او مهم نبود و فرقی نداشت که آن هنر رزمی کره ای، چینی یا ژاپنی است برای او هر سبک و رشته ای که کارایی و بازده خوبی را از خود نشان دهد خوب بود. این طرز فکر جایگاه اساتید سنتی هنرهای رزمی را به خطر می انداخت به همین دلیل آنها نگران بودند. او توانست سیستم های کاربردی را جمع آوری کند و با روش مبارزه کالی اسکریما و شمشیر بازی اروپایی شیوه و شکل جیت کان دو را در دهه 60 میلادی خلق نماید .

بروس لی بعدها از اینکه برای جیت کان دو نامی را انتخاب کرده بود ناراحت بود زیرا بر این عقیده بود که جیت کان دو تفکر و فسلفه ای پویا بوده و حس جریان داشتن در آن وجود دارد به این معنی که می توان در آن هر روز چیز جدیدی یاد گرفته و بر داشته های قبلی خود اضافه کند و همیشه آمادگی پذیرش مطالب جدید و بکار بردن بهترین های آنها را داشت.

 به باور بروس لی، جیت کان دو فقط یک شکل و راه در دنیای هنرهای رزمی نبوده و برعکس این سخن یک ضد سبک است که در اجرای آسان و در تشریح مشکل است. واژه Jeet به معنی جلوگیری کردن، واژه Kune  به معنای مشت و Do به معنای روش می باشد. در کل جیت کان دو را به روش جلوگیری از مشت معنی می کنند.


 



 از خصوصیات بارز جیت کان دو می توان به دفاع بدون دفاع کردن اشاره کرد. به عبارتی دیگر جیت کان دو حالت تهاجمی محض است که در آن بسیار سریع و آزاد ضربه زده می شود. حرکات آن بسیار ساده و بر پایه حرکات مستقیم و دورانی است و هیچ چیز مصنوعی و نمایشی در آن وجود ندارد و همیشه آسان ترین راه بهترین راه می باشد . همچنین جیت کان دو ساده ترین راه برای استفاده کردن از کمترین انرژی است .

 از دیگر ویژگی های این سبک می توان به استفاده از سرعت، کندی، سختی و نرمی در مبارزات اشاره کرد. بر اساس شناختی که از حریف خود در مبارزه او پیدا می کنید باید نوع خاص آن را انتخاب کنید. برای مثال در بعضی از مبارزات سرعت حرف اول را می زند اما در بعضی دیگر کند بودن به پیروزی شما منجر می شود. هماهنگی بین دست و پا در مبارزه یکی دیگر از اصولی است که هنرجو باید کاملاً آن را رعایت کند . ضربه زدن با پا یکی از موارد استفاده از پا می باشد ، علاوه بر آن نحوه ایستادن و استحکام بر روی زمین ، جلوگیری از حمله حریف به وسیله پا ، حرکات اغفال با پا ، فرار از ضربه و مهمتر استفاده از دست و سر ، بوسیله مانور و ایستادگی پا صورت می گیرد .

از نکات دیگری که باید به آن توجه شود این است که تمامی نقاط بدن باید برای مبارزه آمادگی داشته باشند. زیرا دست و پا جرئی از سلاح های بدن هستند و در صورتی که با دیگر اعضا مانند کمر، شانه ها، گردن و حتی باسن هماهنگی داشته باشد مطمئنا خواهید توانست که بر حریف خود غلبه کنید.


 



تقریبا تمامی سبک ها و رشته های موجود در دنیای هنرهای رزمی دارای ویژگی و خصوصیات مختلفی می باشند. به همین دلیل یک مبارز جیت کان دو باید اطلاعات کافی از روش ها و شیوه های مبارزاتی داشته باشد. زیرا از اصول برتری در مبارزه ، شناخت و آگاهی نسبت به شیوه ای است که حریف بوسیله آن به مبارزه می پردازد .

 امروزه سازمان های زیادی در دنیا در حال آموزش جیت کان دو هستند. از افراد بزرگ این یک می توان بع افرادی همچون دان اینو سانتو ، ادو مولر و کارتر گریوز اشاره کرد.

 

"پانان توکن" سیستم دست خالی فیلیپین ، "پن چاک سیلات" سیستم اندونزی ، "چی سائو پانان توکن" و "کلینچ چی سائو تای" بوکس ، جوجیتسو ، شارت ستلینگ ، موی تای ، ساباته بوکس فرانسه ، مایاپات اندونزی ، کلیه سیستم های وینگ چون ، شمشیربازی ایتالیایی فنسینگ ٬کالی اسکریما مبارزه با چوب ، کشتی آزاد و تکواندو ، کیک بوکسینگ ، مجموعه فوق جیت کان دو کالی اسکریما را تشکیل می دهد چرا که هرکدام از خطرناک ترین سبک ها در کشور خودشان می باشند .

هر یک از سیستم هایی که در جیت کان دو کالی اسکریما تعلیم داده می شود دارای ویژگی هایی خاص می باشند بنابراین جیت کان دو مجموعه کاملی است از هنرهای رزمی که هر یک تکمیل کننده دیگری می باشد. بالاترین و مهمترین هدف سازمان جیت کان دو کالی اسکریما، علمی و اصولی کردن مبارزه و فنی کردن آن و همچنین هدایت همه استعدادها و علاقه مندان به هنرهای رزمی در یک کانال و دانش رزمی درست می باشد .




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد